hétfő, november 17, 2008

Családi anekdotakincs

Lassan itt lenne az ideje jegyzettömbbel közlekedni Bene mellett. Olyan sokszor mond, vagy csinál olyat, amit legszívesebben azonnal videóra vennék, leírnék, megörökítenék valahogyan. Aztán rohannak az órák, napok, és szégyen, de a legtöbbet elfelejtem.
De most azért leírok néhány nagyon kedveset:
Reggelente, ha apja fürdik, ő is közli. "Én is!" És bár máskor nem nagyon vetkőzik szívesen, sőt egyáltalán nem, ilyenkor hihetetlen gyorsasággal vet le magáról pizsamát, pelenkát, zoknit, és veti be magát szó szerint a habok közé.
Nagyon ügyesen szerel, és ilyenkor, ha például csavarozni kell, nyög, és mondja "Naaaon nehész!" Imádjuk, ahogyan ezt mondja. Ezt mondja akkor is, ha cipel valamit.
Villővel elég "érdekes" a viszonya, de mostanában nagyon szereti, ha apja a nyakába teszi, és ő meg "cipeli", persze szigorú felügyelettel. :)
És néhány gyerekszáj:
"Veszünk másikat!" Bármit, ha az elfogyott. Legutóbb ezt mondta arra is, hogy neki az egyik lábán van, a másikon nincs anyajegye. Amikor mondtam, hogy ezt nem lehet, akkor közölte: "Később!" Ez a másik, amivel meg tudja oldani a problémákat.
És a mai volt a csúcs: Vásárolni voltunk, és utána be akart menni egy másik boltba is. Mondtam, hogy ma már nem megyünk, anyának nincs több pénze:
"Veszünk másik pénz!"
"De azt nem lehet, ahhoz is pénz kell!" "Apának van pénze!" Na, erre varrjak gombot!
És egy meglepő mondata a hétvégéről. Olvastuk Anna és Petit, éppen a nyaralós történetet. Győző mondta neki, hogy mi is voltunk nyáron a Balatonnál, és fürödtünk benne. Erre Bene egy másik emléket vett elő a tarsolyából, amire mi nem is gondoltunk, szeptember elején lementünk Nóriékkal Földvárra, egy hétvégére. Győző nem is tudott velünk jönni, és bementünk csónakkal a vízbe. Bene addig nyúlkált a vízbe, míg egyszer csak belecsúszott, ráadásul ott már nem is ért le a lába. Egy szempillantás alatt átfordult a víz alatt, és a kezével kapálózott, így 10 mp-be sem tellett megtalálni. Akkor sírt, de azért viszonylag hamar megnyugodott, és utána is hajlandó volt még fürdeni. Azóta soha nem említette ezt az epizódott, de most: "Beleestem a csónakból a vízbe!" Hihetetlen, hogy mi mindenre emlékezhet már, amiket mi nem is sejtünk.

Nincsenek megjegyzések: