péntek, február 06, 2009

Villő a feleségem

A kép első látásra csak az esti fürdésről és fogmosásról szól, de mégsem. Nemrégiben Benével beszélgettünk, hogy apának anya a felesége, amire ő megszólalt: "Nekem Villő feleség!" Mondtam neki, hogy inkább válasszon az oviból egy kislányt, aki tetszik. "Nem, nekem csak Villő tetszik, Villő feleség!"

Ez bizony elgondolkoztatott. Mert hát mit is lát? Együtt él egy férfi és egy nő. Egy szobában. Néha veszekednek, sokszor ölelkeznek, és együtt vannak jóban-rosszban. És neki is ott van Villő. Néha ölelkeznek, és sokszor veszekednek, de sokmindent mégis együtt élnek át. Hát akkor, mit okoskodik anya?

Egyébként sokszor foglalkozik már Bene Villővel. Olyan nagytestvér. Terelgetné, szabályozná, néha vigasztalja, és bohóckodik vele, játszik vele. Néha meg persze undokoskodik. De határozottan van közöttük kapcsolat. Villő néha nem érti a közeledését, és tiltakozik akkor is, amikor Bene segítene, vagy megpuszilná. De ez is biztos rendeződik majd idővel. Szerintem 1 év múlva nagyon sok közös játékuk lehet már. Villő meg persze nézi, és utánozza a bátyját. Ő az etalon. És ez így van jól!

Nincsenek megjegyzések: