szerda, április 15, 2009

Gyerekszáj és gyerekkéz

Benedek annyi aranyos mondatot mond, hogy mindet össze kéne gyűjteni egy kötetben. Persze, amikor elmondja nincs ott papír-ceruza, de győző tanácsára most már felmondom a telefonomra őket... :)

Húsvétkor Kiskunmajsán voltunk (képes beszámolóhoz még várom a képeket a család fényképezőgéppel rendelkező tagjaitól L), és vasárnap elmentünk Benével hármasban Ópusztaszerre. Nézelődtünk, kipróbáltunk sok mindent, beszélgettünk. Egyik alkalommal Bene közölte valamire: "Én nagyon sokat tudok erről beszélni!" Volt ott egy fából ácsolt kézzel hajtott körhinta. Bene persze beszállt, majd 10-et mutatva a kezével közölte apjával: "sokat megyek, apa, jó?"

Bene nem féltékeny, áááá, kicsit sem! Nagyon sokszor említi meg, hogy valamit eltesz, mert Villő elveszi, vagy ha Villő szóba kerül, közli, hogy Villő mindig elveszi a játékait. Nem mintha Bene nem venne ki bármit és mindent Villő kezéből. Egyelőre biztatjuk, hogy még egy kis idő, és majd remekül fognak együtt játszani, és Villő is elég nagy lesz, és már nem veszi el, meg nem rontja el, hanem inkább közösen fognak játszani.

És Bene elkezdett rajzolni. Kb. 1 hete fogta magát, és nekiült rajzolni. Autót, vonatot, teherautót, repülőt, most már embert is próbál. Aprólékos, és nagyon pontos. Türelmesen próbálkozik, ha kell, segítséget kér, de már felismerhető, miket rajzol. És kérte, hogy mutassuk meg neki a betűket is, egyelőre az A betűt rajzolja is. Hihetetlen, hogy eddig csak firkált, de azt is inkább csak társaságban, másokat utánozva, most meg gyártja a rajzokat, amiket aztán félbe hajt, mert azok könyvek. J

Villő meg kitalálta, hogy ő kanállal akar enni. Ha elé rakok bármit, amit eddig kézzel megevett, mutat a fiókra, és kér egy kanalat. Ugyan még nem midnig (szinte soha) jár sikerrel, de lelkesen próbálkozik. (Alatta meg nő a morzsakupac.)

3 megjegyzés:

Szentpyr írta...

de helyesek:)), el tudom képzelni Villőt, amint a kiflit kanalazza nagy beleéléssel;)!

Mtunde írta...

Olyan jó, hogy fantáziadús olvasóim vannak, és nem is hiányoznak az illusztráló fotók!

Szentpyr írta...

na igen fantázia, meg két aprótalpú a háznál;)!