szerda, november 09, 2011

Londoni napló 4. nap

Itt az ideje, hogy folytassam Londoni bejegyzéseimet, mert lassan már el is felejtem, merre jártam. :) Na jó, azt nem, de jó érzés visszanézni a képeket. Pláne, hogy azóta az idő is hűvösebbre fordult már!

Ezen a napon dolgozni mentem, Islington városrészben volt egy SNI-s kiállítás, azt kellett megnéznem. Már a metróból kiszállva láttam, hogy a kiállítás végeztével egy kicsit körbe fogok itt nézni. 
Már csak azért is, mert itt is van egy picike kis piac. Régiségekkel, kézműves boltokkal.
Kedves kis utcákkal. És egy fonalas bolttal is, ahol csak tátottam a számat. Nem vásároltam, mert aranyárban adták a fonalakat.
Végre találtam egy buszt, a 138-as járatot, amire felültem, és egészen a Victoria állomásig vitt. Még nem volt csúcsforgalom, így felültem az emeletre, az első ülésre, és nézelődtem. Végre lábfájás nélkül. :)
Egy kicsit visszatértem a Big Benhez, megnéztem egy másik szögből is.
Meg elsétáltam a Westminsteri apátság kertjéhez. Az apátság már zárva volt, de lehet, hogy amúgy sem mentem volna be. Nekem kicsit túlzásnak tűnik 20 fontot fizetni egy templomi belépőre. Biztos bennem van a hiba. A gótikus épület azért kívülről is nagyon impozáns.
Megéheztem közben, és úgy döntöttem mégiscsak meglátogatom én Jamiet. Ugyan ő személyesen nem volt ott, persze, hiszen van ezer étterme. Gondoltam, olyat rendelek, amit össze is tudok hasonlítani a mi konyhánkkal, így bolognait rendeltem. Nagyon finom, zöldséges ragus volt. Kis adag salátát kértem, zeller, répa volt hosszú csíkokra reszelve, valami halvány dresszinggel. Hmmm. És utána körtés creme brulee-t kértem. Nyami. És nem is volt nagyon drága!

Nincsenek megjegyzések: