csütörtök, december 29, 2011

Karácsonyunk

 
23-án úgy terveztük, hogy minden utolsó simítást elvégzünk, amíg a gyerekek az oviban vannak, végül aztán mindannyian otthon ragadtunk, mert Villőt letaglózta egy csúnya gyomorvírus. Hol én szaladtam el még vásárolni, hol Győző, hol az orvossal konzultáltunk, hogy meddig maradjunk otthon. Félő volt, hogy az éjszakát kórházban kell tölteni, így nem álltam neki a beiglisütésnek... Délutánra azonban Villő jobban lett, sőt, már ragaszkodott hozzá, hogy a fenyőfáért is el akar menni a fiúkkal, így együtt indultunk útnak. Szép, formás fát sikerült találnunk, amit azon nyomban a helyére is állítottunk, a gyerekek pedig fel is díszítették.
Minden évben megcsodálom a boltban a bronzos-aranyos-barnás díszes fákat, de belátom, az ilyesfajta színharmóniára még várhatok. Mivel nálunk szokás, hogy a gyerekekkel közösen díszítjük a fát, természetes, hogy az ő ízlésük fog dominálni, ami egyelőre azt jelenti: tegyünk fel mindent, ami csillog, vagy színes, és a legjobb, ha mindkettő egyben. :) Így ha még valamilyen díszt szeretnék beszerezni, az is jobb, ha színes gömb lesz.
Ettől függetlenül nagyon kedves, barátságos, szép fánk lett!!! Komolyan!
 
Másnap délben aztán eljöttek anyuék és apósom ebédre, és ünnepelni. Mivel az utolsó percig dolgoztunk, és mert nem szerettünk volna amúgy sem erőltetett menetet, amikor kaptunk egy remek ajánlatot egyik kedvenc éttermünktől (Aranysárkány vendéglő Szentendrén), azonnal lecsaptunk rá, így már előző nap leszállították nekünk az 5 liter halászlevet és a töltött-sült pulykát. Csak egy kis köretet kellett mellé kreálni, ami nem volt komoly feladat. Így a 24-e délelőtt is nyugisan telhetett. Az ajándékozás, és finom ebéd után pedig mindenki felkerekedett, mi pedig a pestújhelyi templom felé vettük az irányt, az immár hagyományosnak mondható karácsonyi gyerekistentiszteletre.
 
A műsorban most Villő és Benedek is verset mondtak. 
 
Hazajöttünkre nagy meglepetés várt minket: újabb ajándékok a fa alatt, és a fán is lógott egy kis csomag, benne színházjegyek a családnak!
 
Estig tartott az összerakás, társasozás, és a játék. Mi csak csodálkoztunk Győzővel, milyen sokáig tudnak együtt is eljátszani a gyerekek. Még mi sem kellettünk hozzá. :)
 
Az este fénypontja a csillagszórózás volt. 
 
A végén pedig álljon itt  2 karácsonyi vers: 


Nincsenek megjegyzések: